Vi är Evomatic – Shape Process Automation

Så mycket mer än bara automation.

nn.oso

Evomatic – Shape Process Automation är ett av Sveriges vassaste automationsföretag. Vi fokuserar på fordons-, livsmedels-, life science och generell industri som behöver kundanpassad robotautomation och produktionsutrustning för olika former av tillverkning, plockning, packning och inslagning.

Sedan den 1 juni 2022 är Evomatic en del av Shape Process Automation. Evomatic ingår därmed i Shape Process Automation Group (SPA), som har en global närvaro inom automationslösningar.

Vi är nu ett ännu större industriföretag med dubbelt så många medarbetare med unik kompetens. Dessutom är vi på Evomatic – SPA nu en del av Shape Technologies Groups världsomspännande nätverk, vilket är mycket spännande.

Detta strategiska förvärv gör det möjligt för oss på både Evomatic och Shape process Automation att fortsätta utveckla, erbjuda specialiserad teknik för skärprocesser och kundanpassade automatiseringslösningar som effektiviserar produktionen inom branscher som Automotive, Livsmedel, konsumentvaror och Life Science.

”Våra företag har tillsammans installerat närmare 4 000 robotar i fabriker baserade i Europa. Vi breddar oss nu genom detta förvärv och våra företag kommer att dra nytta av varandras kunskap och erfarenhet på våra olika marknader. Vi kommer att stärka vår europeiska närvaro automatiserade lösningar”, säger Per Josefsson, VD Evomatic – Shape Process Automation samt för SHAPE Technologies Europa.

 

Om Shape Process Automation

Shape Process Automation har tillhandahållit lösningar för processskärning sedan 1972 och är en globalt erkänd integratör av robotsystem. Vi designar och bygger flexibla lösningar från materialhantering materialhantering och montering till avancerad materialskärning med robotiserade laser-, router-, kniv- och vattenskärningsprocesser.

Med över 12.000 installationer i mer än 70 länder använder vi vår expertis för att hjälpa dig att välja rätt process för din tillämpning. Oavsett om dina behov tillgodoses med en av våra standardlösningar eller en lösning som är specialutvecklad på beställning, bidrar vårt dedikerade team av branschexperter med innovation och toppmodern teknik till varje utmaning. Tillsammans med våra globala resurser och dedikerade kundsupport är Shape Process Automation ett respekterat val att samarbeta med för integrerad robotautomation. 

Här hittar du våra kontor:

– Auburn Hills, Michigan, USA

– Ronneby, Sverige

– Burlington, Kanada

– Lille, Frankrike

– Gimhae, Sydkorea

 

www.shapeprocessautomation.com

 

 

Om Shape Technologies Group

På Shape Technologies Group (SHAPE) är vi hängivna ett enda mål: att leverera innovativa lösningar för tillverkningsprocesser som leder våra kunder till framgång. SHAPE är ett strategiskt ekosystem av företag som tillhandahåller en omfattande portfölj av lösningar för tillverkningsprocesser till kunder runt om i världen. SHAPE:s kärnteknik bygger på högtrycksvattenskärning, rengöring skärning, rengöring och ytbehandling. Idag spänner SHAPE:s erbjudanden över automatiserad montering, materialhantering, programvara, processtyrning, robotrörelsesystem, ultrahögtrycksskärning och rengöring, eftermarknadsdelar och omfattande support.

 

www.shapetechnologies.com/

 

Vill du bli en del av vårt fantastiska gäng? Skicka in en spontanansökan.

Evomatic i siffror

Statistik som vi är stolta över.

90+ medarbetare

Vår personalstyrka utgörs av mycket erfarna lagkamrater med individuella spetskompetenser.

2 kontor

Vi har kontor och produktion på två platser i Sverige. Vi har även flera internationella agenter.

250+ robotar

Med över 250 producerade robotar har vi kunskapen som krävs för innovativa lösningar.

5 världsdelar

Vi har producerat, installerat och provkört kompletta utrustningar till fem världsdelar.

Varför Evomatic?

Framtidens automation genom teknisk innovation och samarbete.

Smidigt och effektivt

Konstruktion, montage och programmering. Vi har alla nödvändiga kompetenser under samma tak.

Svårslagen kunskap

Med över 250+ installerade robotar har vi utvecklat en svårslagen expertis i branschen.

Global erfarenhet

Vi har konstruerat, levererat och installerat kompletta utrustningar till 5 olika världsdelar.

Pålitlig service

I vårt serviceprogram EvoService hjälper vi er med allt som berör eran utrustning.

Hållbar automation

Hur vi tar ansvar och bidrar till en hållbar framtid.

På Evomatic applicerar vi ett hållbart tänkande genom hela företaget. Vi vill vara med och bidra till en grön och hållbar framtid, där automation används till sin fulla potential för att skapa en hållbar industri och framtid.

Vi sätter krav på våra underleverantörer, väger alltid in miljöpåverkarn som en viktigt parameter oavsett jobb och arbetar varje dag efter Globala målet 12, hållbar produktion.

Som automationsintegratör spelar vi en viktigt roll i produktionskedjan med vår teknik och automation, vilket ger oss ett stort ansvar att tänka hållbart.

Företagspolicy

Läs mer om vår policy.