Automation Engineer: Karlshamn
2023-05-05

På Evomatic AB i Karlshamn och Lidköping arbetar idag ca 85 medarbetare som utvecklar integrerade tillverkningsstrategier och industriella automationslösningar. Vi är ingenjörer, konstruktörer, tekniker, robotprogrammerare, innovatörer och många fler som styrs av samma förenande uppdrag: att lösa problem och möjliggöra något fantastiskt. Är du lika nyfiken på oss som vi är på dig? Besök vår hemsida på www.evomatic.se och checka in vilka vi och vilka våra kunder är. Just nu bygger vi ut våra lokaler och inom kort kommer våra kollegor från Shape Process Automation i Ronneby att flytta in tillsammans med oss. 2024 räknar vi med att vara dubbelt så många medarbetare i tillväxtområdet Stilleryd i Karlshamn.

Vi vet att framtiden är automatiserad och för att möta en ökad efterfrågan från marknaden letar vi automationsingenjörer till vårt kontor i Karlshamn. Är du vår nästa medarbetare?

 

Arbetsbeskrivning:

Som automationsingenjör på Evomatic har du ett varierande uppdrag innehållande hög tekniknivå.

Exempel på arbetsuppgifter som automationsingenjör hos oss innebär bland annat:

  • Ingå i vårt projektteam med ansvar för programmeringen av våra automationslösningar gällande PLC och robot.
  • Simuleringar och visualiseringar av systemen.
  • PLC och SCADA/HMI-programmering, huvudsakligen mot Siemens, men även andra fabrikat.
  • Robotprogrammering (vi använder företrädesvis fabrikaten ABB, Fanuc och Yaskawa.
  • Hantera olika kommunikationslösningar och nätverk för automationssystem.
  • Säkerställa att dokumentationen uppfyller anvisningar och krav.
  • Du kommer också delta i interna system-och programgenomgångar samt ha kontinuerlig kontakt med kunder och leverantörer.
  • Kunskap inom programmering av PLC är ett krav och det är meriterande med kunskap inom även robotprogrammering (Evomatic kan bidra med utbildningsprogram inom robotprogrammering).

 

Profil:

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning med inriktning mot automation eller motsvarande erfarenhet. Kanske har du gått en YH utbildning inom automation?

Vi vill att du som person är du målmedveten, problemlösande, engagerad och har en stark analytisk förmåga. Vi värdesätter lagspelare med god social kompetens som har fokus på att teamet lyckas och att vi som företag förknippas med kvalité genom vårt goda arbete och leverans. Du är kommunikativ och uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Vad gör oss unika och varför ska du bli vår nästa lagkamrat? 

Du kommer jobba i ett team som ansvarar för automationslösningar inom affärsområdet Generell industri där vi tillsammans löser de mest utmanande och innovativa projekten. Detta gör arbetet både stimulerande och omväxlande.

Vi tror på en stark, välkomnande och inkluderande företagskultur som gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående lösningarna. Förutom högt engagemang, gillar vi att då och då göra saker tillsammans på fritiden.

 

Ytterligare information:

Heltidsanställning. Resor i och utanför Sverige kan förekomma.

 

Frågor kring tjänsten?

Rekryterande chef är Per Jeppsson som driver teamet inom Generell industri svarar gärna på dina frågor, ring eller maila honom på telefon 0733-800480 .

 

Ansökan:

Vill du vara en del av vårt automationsteam, tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Vi kommer att hålla intervjuer löpande under hela ansökningstiden.

Du ansöker genom att skicka CV och personligt brev till senast den 2023-12-31.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Automation Engineer: Karlshamn

2023-05-5

Fler nyheter