Automation Engineer: Lidköping
2022-12-21

Evomatic AB i Karlshamn och Lidköping ingår sedan juni 2022 i SHAPE Technologies Group. Vi vet att framtiden är automatiserad och behöver nu förstärka vårt team med en Automationsingenjör. Lidköpingskontoret sysselsätter i dag ca 10 personer. Vi jobbar med robotautomation som ett prioriterad fokusområde. Vi har fina och fräscha kontorsutrymmen samt 1200 m2 verkstad med travers.

Våra kunder återfinns inom medicin, livsmedel samt verkstadsindustri. Vi har förmånen att jobba mot flertalet av de större industriföretagen inom landet.

Arbetsbeskrivning

Som automationsingenjör på Evomatic har du ett varierande uppdrag innehållande hög tekniknivå. Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av att skapa programstrukturer, bistå el-konstruktör/PLC tekniker vid inköps- och produktionsunderlag, ta fram programlösningar samt sammanställa och analysera robotsystemkrav. Du kommer också leda interna system-och programgenomgångar samt ha kontinuerlig kontakt med kunder och leverantörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad automationsingenjör med mångårig erfarenhet av automation. Du har tidigare arbetat med Siemens TIA-portal. Meriterande är kännedom om ABBs, och/eller Fanucs robotsystem och respektive simuleringsverktyg. Ytterligare meriter om du har också arbetat med PLC-/HMI-/SCADA-system samt har grundlännade kunskaper i servosystem. Förmåga att kunna tala och skriva obehindrat på både svenska och engelska är ett krav för tjänsten. Resor i hela världen ingår i uppdraget, dock är vårt normala arbetsområde inom 30 mil från Lidköping. Anläggningarna byggs och testas av i vår verkstad här i Lidköping.

Vem är du?

För att trivas med arbetet är det viktigt att ha ett genuint teknikintresse och förmåga att arbeta med olika kulturer. Det är viktigt att du är innovativ, villig att ta ansvar och har förmågan att arbeta självständigt. Du har en stark analytisk förmåga, är strukturerad och organiserad i det dagliga arbetet, affärs- och prestationsdriven med ett lösningsfokuserat tänk.

Vi söker dig som är öppensinnad och har god samarbetsförmåga, vilket är väsentligt med tanke på att du behöver hantera ett brett nätverk både internt och externt. Du är en god kommunikatör med förmåga att hantera många ämnen parallellt.

Ansökan Du ansöker genom att skicka CV och personligt brev till senast den 28/2 2023

Rekryteringsprocessen

Vi kommer att hålla intervjuer löpande under hela ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontaktuppgifter:

För frågor kontakta Projektchef Thorbjörn Persson 0768–956 766,

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ytterligare information

Heltidsanställning, B-körkort är ett krav. Resor i och utanför Sverige kan förekomma.

Automation Engineer: Lidköping

2022-12-21

Fler nyheter